Om meg

Jeg er Renathe! Jeg er 40 år, er godt gift og har tre barn. Vi bor i Sædalen i Bergen. Jeg tar både små og store yogaoppdrag i Bergensområdet. 

Yoga kom inn i livet mitt da jeg trengte det som mest.

 I en verden full av kaos fikk jeg her samlet tankene mine og kjent på en etterlengtet indre ro. Livet hadde spist meg mer og mer opp de siste årene, og jeg klarte ikke roe kropp eller hode skikkelig ned. Jeg kjente på at det aldri var rom og tid for å hente seg inn, og det ble et enormt stress i hverdagen. Jeg kjente på et jag fra alle kanter. Det var et liv hvor jeg uansett ikke ble fornøyd, og det var også helt umulig å tilfredsstille alle rundt meg. Både mine egne forventninger til meg selv og samfunnet rundt meg sine forventninger til meg var for store. Det var ikke nok timer i døgnet. Hodet raste i konstant tankekjør og kroppen var i "gjøre"-modus. Hvilemodus fantes ikke. Det slo til slutt ut kraftig både fysisk og psykisk, og jeg endte opp med en lengre sykemelding. Jeg var utbrent. Hadde vært "flink pike" på alle plan uten å ta hensyn til meg selv for lenge. Hadde oversett kroppens signaler helt til det ble total kortslutning.

Vi lever i et samfunn hvor veldig mye handler om å prestere, og å tenke fremover, planlegge, være på hugget. Det premieres å være effektive og produktive. Til hvilken pris? Langtidssykemeldinger, muskel- og skjelettrelatert sykdom og psykisk sykdom har aldri vært så utbredt som nå. Stress er den nye folkesykdommen. Hva jager vi egentlig etter? Hva er det der fremme vi er sånn på hugget etter?

Jeg vil invitere deg til å være tilstede her og nå, være tilstede i egen kropp, løsne i spenninger og kanskje klarne opp i tanker. Være god mot deg selv, ta vare på deg selv. Øyeblikket i dag er for sent å få med seg i morgen. Det er mye vi tenker på som viktig som kanskje ikke er så viktig om vi tenker nøye etter. Jeg har fått mange klare svar fra meg selv under min yogapraksis. Jeg har et genuint ønske om å tilføre noe godt til andre menneskers liv. Jeg vil at vi skal akseptere at vi alle er forskjellige, og at alle er god nok akkurat som de er, i den kroppen de har.

Yoga hjalp meg å finne tilbake igjen til meg selv, og er nå en stor del av meg. Aldri har min verden vært så rolig på innsiden av meg selv som nå, selv når kaos stormer rundt meg. I tillegg er verden rundt oss mer ustabil enn noen gang tidligere (i mitt levde liv). Likevel hjelper yogaen meg i å ikke bli påvirket på samme måte som jeg hadde blitt før. 

Yoga gir meg klarhet i tanker og i virkeligheten. Jeg finner fokus, styrke og hvile. På matten lærer jeg også å akseptere livet som det er, og meg selv som jeg er. Yoga gir meg også påfyll av energi, og er mitt beste verktøy for å håndtere livets mange utfordringer. Yoga har også gjort det til at livet føles mer lekent og fargerikt! Jeg ser og gleder meg mer over de små tingene som jeg overså før. I tillegg har jeg blitt kjent med så utrolig mange flotte mennesker gjennom yoga, og det er jeg evig takknemlig for.

På yogamatten sjekker jeg inn i egen kropp, tar en pause fra livet der ute og bare er meg selv. 

Jeg har godt over 200 timers utdanning i yin yoga, restorativ yoga, myk yoga og dynamisk yoga. All utdanning er tatt hos dyktige One Slow Yogi (Jorunn Maria Djønne) i Bergen sentrum. Jeg har også tatt et Healing Rituals kurs over åtte helger hvor vi jobbet med blant annet syngeboller, eteriske oljer, palo santo og "Healing touch"-teknikker. Altså har jeg her lært å bruke ulike verktøy og teknikker for å gi seg selv eller andre velvære og dyp avspenning, trygghet og ro. Etter at jeg oppdaget magien ved yoga for en god del år siden nå har jeg utviklet et stort ønske om å få dele dette med andre. 

For tiden jobber jeg som yogalærer hos www.tidforyoga.no i Bergen sentrum, og også hos Aktiv365 på Paradis. For utenom dette tar jeg i mot bookinger fra enkeltpersoner/grupper i Bergensområdet. Kontakt meg gjerne om du ønsker yoga i livet ditt eller om det er noe annet du lurer på. 

I tillegg er jeg spesialsykepleier i kardiologi og jobber som dette nå på deltid. Jeg har jobbet med hjertepasienter siden 2003 og trives veldig godt med dette. Jeg liker  å jobbe i relasjon med mennesker, og forhåpentligvis tilføre noe godt til andre menneskers liv. All min erfaring som sykepleier tar jeg med meg inn i min yogaverden hvor jeg også får bruk for min omsorg, medmenneskelighet og min evne til kommunikasjon med mennesker. 

Jeg er opptatt av at yoga er for alle, og ønsker at de som booker mine timer skal få oppleve ro, hvile, styrke og samtidig mykhet i egen kropp. Du trenger ikke å være fleksibel, slank eller være uten skader og vondter her og der. Yoga er for alle som har en kropp og et hode!
Om du er ny til yoga eller en erfaren yogi, så er du uansett velkommen til å booke time med meg. Vi legger opp timene slik du ønsker. Håper vi sees! :)

Renathe


Følg meg på Instagram:

@yoga.renathe